How To Fix A Mail Server That Says Server.Example.Com Hard Drive Crash? The Essential Data Recovery Report

You are searching about How To Fix A Mail Server That Says Server.Example.Com, today we will share with you article about How To Fix A Mail Server That Says Server.Example.Com was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic How To Fix A Mail Server That Says Server.Example.Com is useful to you.

Hard Drive Crash? The Essential Data Recovery Report

Вашият най-лош кошмар просто се превърна в ужасяваща реалност. Продължавате да чувате онзи тънък глас в главата си, който подигравателно вика „трябваше да направите резервно копие на тези неща“ Гласът продължава да отеква в главата ви, докато извършвате бърза инвентаризация на цялата важна информация, която току-що сте загубили…..вашата клиентска база данни , електронна поща за една година, цялата ви база данни с инвентар, дори семейните ви снимки.

Дори по-лошо, имате показания за две седмици и ключовата информация, необходима за спечелването на делото, също е изгубена. Бързо се обаждате на сервизен техник и го карате да дойде да провери компютъра, само за да чуете най-лошата новина от всички… данните ви са изгубени. Когато твърдият диск се срине, е твърде късно да се тревожите какво „трябваше да направите“.

Днес възстановяването на данни е индустрия за милиони долари. Броят на фирмите за възстановяване на данни изглежда надхвърля броя на ресторантите за бързо хранене на цялата планета. Тези компании са специализирани в подпомагането на своите клиенти да извлекат данни от всичко – от твърди дискове до флаш-ROM. В следващия доклад ще обсъдим какво всъщност представлява възстановяването на данни; различните видове, разходите и това, което реалистично можете да очаквате, когато става въпрос за възстановяване на вашите данни.

Какво да направите в случай на загуба на данни?

Около 44% от всички загуби на данни са причинени от хардуерен срив. Важно е да се уверите, че незабавно изключвате системата си, ако подозирате, че твърдият диск се е сринал. Дори не се опитвайте да преминете през процедурата за изключване, просто издърпайте щепсела от стената. Не се опитвайте да стартирате стандартния софтуер за възстановяване на данни или помощни програми за устройство. Много пъти тези приложения ще приемат, че устройството функционира правилно и ще увеличат риска от трайна загуба на данни.

Видове повреда на твърдия диск

Когато обсъждаме възстановяването на данни в този доклад, ще се съсредоточим основно върху проблемите, свързани с повреди на твърдия диск; тъй като тези видове повреди са най-чести. Наистина има две основни форми на повреда в твърдия диск, логическа и физическа. Логическите грешки обикновено са резултат от повреда на файловата система. Това може да се случи поради вирус, случайно изтриване на ключови файлове или компоненти на системния регистър, а в някои случаи дори електростатичен разряд. В повечето случаи, когато е възникнала логическа грешка, устройството все още се разпознава от системния BIOS, но няма да се стартира. В повечето случаи вашите данни все още трябва да са непокътнати на устройството, въпреки че може да изглеждат недостъпни.

Ако системният BIOS не открие наличието на твърдия диск, има вероятност да е възникнала физическа повреда. Физическите недостатъци могат да бъдат резултат от голямо разнообразие от причини. Наистина има две подкатегории за повреди на физическия твърд диск; механични и електронни. Механичните повреди обикновено са резултат от повреда на двигателя на шпиндела. Повредата на мотора на шпиндела може да е резултат от прекомерна топлина поради повреда на лагера. Повишената топлина в резултат на повредата на лагера ще разшири задвижващия вал и следователно ще блокира двигателя на шпиндела. Изведнъж вашето устройство ще спре да работи. Понякога ще получите предупреждение, че ще се случи нещо лошо. Може да чуете силно хленчене, скърцане, дори пронизителни писъци. Ако нещо подобно започне да се случва, НЕЗАБАВНО НАПРАВЕТЕ РЕЗЕРВНО КОПИЕ НА ДАННИТЕ СИ.

Друг физически проблем, който понякога повдига грозната си глава, е електронна повреда. Ако погледнете твърд диск, ще забележите платка на дъното. Тази платка е основно мозъкът на устройството и е мястото, където компютърът се свързва с твърдия диск. Електрическа повреда може да възникне неочаквано по всяко време. Дори чисто новите твърди дискове не са напълно имунизирани срещу електрически повреди. Понякога това е просто дефектен компонент, понякога е неправилна инсталация (т.е. електростатичен разряд, заземяване на платката, повреда на веригата по време на инсталация). Важно е също така да поддържате системата си чиста и добре вентилирана, тъй като прекомерната топлина може да повреди електрическите компоненти на устройството. Ако имате система, която е в донякъде затворена зона, може да помислите за добавяне на допълнителен 80 мм вентилатор за охлаждане на вътрешните компоненти на системата, особено на твърдия диск. Никой друг компонент на компютъра не работи толкова добре, колкото твърдия диск и затова е жизненоважно да не го пренебрегвате, когато възникнат проблеми с охлаждането.

Как се възстановяват данните ми?

Един от най-често задаваните въпроси, които клиентите задават, е „как да си върна данните?“ Е, това наистина не е черна магия или ракетна наука. Въпросът е само да имате правилните инструменти и знанията, необходими, за да знаете какво да правите, подобно на хирург, който извършва сърдечен байпас. Много известни съоръжения за възстановяване на данни имат голям набор от хардуер, софтуер и инструменти за възстановяване на данни.

Най-общо казано, когато твърд диск бъде получен от фирма за възстановяване на данни, първото нещо, което правят, е да го оценят и да определят какво решение за възстановяване ще е необходимо. Ако повредата на устройството е логичен проблем, както беше споменато по-рано, тогава ще бъде извършено сканиране на устройството, за да се опита и поправи повредата на файловата система. Понякога дялът може да бъде поправен и устройството да бъде възстановено до състоянието, в което е било преди повредата. Ако това не е възможно, тогава ще се извърши сканиране на много ниско ниво, което по същество търси във всеки сектор на твърдия диск за файлове. След като файловете бъдат локализирани, те могат да бъдат копирани на носител по избор, т.е. CD-ROM, DVD-ROM или друг твърд диск. Логическите възстановявания могат да отнемат огромно количество време, особено ако устройството е на ръба на физическа повреда. Не е необичайно да се предвиди един ден за сканиране и един ден за възстановяване на намерените файлове.

Ако устройството е претърпяло физическа повреда, процедурата по възстановяване е доста по-трудна. Както бе споменато по-горе, наистина има две подкатегории физически недостатъци; механични и електронни. Важен елемент при възстановяване на данни от физическа повреда е наличието на необходимите части, за да може устройството отново да функционира. За съжаление с твърдите дискове, ако имате например 20 GB твърд диск Maxtor, тогава ще ви е необходим друг идентичен 20 GB твърд диск Maxtor за спасяване на части. В случаите, когато електронната платка на твърдия диск е повредена, тогава трябва да имате точно същата платка под ръка, за да извлечете необходимите компоненти на веригата за подмяна. Много пъти дори не можете да замените платка за платка. Тези ремонти обикновено изискват умения за запояване и задълбочени познания по електроника, за да бъдат успешно завършени. Най-вероятно ще чуете „Чиста стая Class100“ често да се говори, когато говорите с професионалисти по възстановяване на данни. Просто казано, чиста стая Class100 поддържа изключителна чистота на въздуха и съдържа по-малко от 100 частици във въздуха, по-големи от 0,5 микрона във всеки кубичен фут въздух. Това е жизненоважно за защитата на чувствителните вътрешни компоненти на твърдите дискове. Всеки път, когато върху твърд диск се извършва инвазивна процедура, е необходима чиста стая Class100 или по-добра.

Времевата рамка за възстановяване обикновено е 5-10 работни дни за физически проблеми и 2-4 дни за логически проблеми. Понякога, ако компонентите не са лесно достъпни, възстановяването може да отнеме седмици. Някои фирми предлагат експедитивно обслужване и определено плащате за това допълнително внимание.

Какво ще кажете за софтуера за възстановяване на данни

Това е една област, в която наистина получавате това, за което плащате. Опитайте се да стоите далеч от софтуер в диапазона $20-$60, тъй като тези помощни програми обикновено са много ограничени в това, което могат да направят. Също така се уверете, че НИКОГА и само да подчертая, НИКОГА не получавате софтуер за възстановяване на данни, който записва нещо на повредения диск. Вие рискувате да презапишете данни, които иначе биха могли да бъдат възстановени, но ще бъдат загубени завинаги. Ако сте доста компютърни разбирания, тогава има няколко добри софтуерни решения за възстановяване на данни.

Какво да търсите, когато пазарувате за възстановяване на данни

Има една стара поговорка “получавате това, за което плащате”. В повечето случаи това е вярно. Въпреки това, само защото компания с луксозен уебсайт ви предлага $3500 за възстановяване на данни, не означава, че е по-добра от компания, която ви цитира $1500. Също така, опитайте се да стоите далеч от компании, които искат да таксуват $50-$300 за оценка на вашия диск. Има движение в индустрията за възстановяване на данни през последните няколко години за предлагане на редица безплатни услуги. Повечето реномирани компании за възстановяване на данни ще оценят безплатно стандартните IDE устройства; така че не позволявайте на думата „безплатно“ това или „безплатно“ да ви спре. Пазарът за възстановяване на данни бързо се насища и една компания не е непременно евтина или липса на опит, като предлага безплатни оценки.

Докато пазарувате за възстановяване на данни, ще откриете, че цените варират значително. Ще получите оферти, които варират от $300 до $5000 за възстановяване на стандартен твърд диск. Не е необичайно буквално да получите котировки, които имат най-малко $1500 висок/нисък спред. Пазарувахме една известна компания за възстановяване на данни, където им дадохме конкретни индикатори за повреда на физически твърд диск. В крайна сметка ни беше цитиран ценови диапазон от $600 до $2900 за възстановяването. Много пъти това е тактика тип „примамка и превключване“. Те ви карат да изпратите устройството с ниска цена от $600, след което ви уведомяват, че ще струва $2100 за възстановяване. В крайна сметка сте доста под цената от 2900 долара от висок клас, но доста над това, което други реномирани компании биха таксували. Тъй като повечето клиенти няма да преживеят болката от изпращането на устройството обратно, само за да трябва да го изпратят на друга компания, тези компании за примамки и смени в крайна сметка правят огромни печалби от нищо неподозиращи клиенти.

Опитайте се да намерите компания, която ще ви даде предварителни разходи за логическо или физическо възстановяване. Повечето компании ще могат да ви кажат в рамките на няколкостотин долара цената на възстановяването. Все пак не разбирайте погрешно фирма, която ви дава цена за две различни процедури. Например, някои компании ще ви дадат цена, ако повредата е логична, и цена, ако проблемът се окаже физически. Обадихме се на една фирма и ни казаха, че ако устройството има логическа повреда, цената ще бъде $400, а ако се окаже физически проблем, цената ще бъде $1600. Това не е висок/нисък спред, както е споменато в по-ранния пример, това е просто цитиране на цена за два различни вида възстановяване.

Средно можете да очаквате да платите от $400 до $600 за логически възстановяване и $1200 до $2000 за физически възстановяване на стандартни IDE твърди дискове. Ако имате RAID устройства, SCSI и т.н., в зависимост от конфигурацията, цените могат да достигнат до $15 000. Запомнете, резервно копие архивиране архивиране архивиране архивиране!!

Могат ли данните ми да бъдат възстановени?

В повечето случаи отговорът на този въпрос е да. Средно успеваемостта за специалистите по възстановяване на данни е около 75-85%. Въпреки това, има моменти, когато данните просто се губят, или поради голяма повреда на плочата, или поради липса на резервни части.

Как да започна?

Ако имате повреден твърд диск, най-важното нещо, което можете да направите, е незабавно да се свържете с специалист по възстановяване на данни. Уверете се, че не ви се начислява такса за оценка, ако имате стандартен IDE твърд диск. Повечето компании начисляват такси за оценка само за сложни RAID и мрежови сървърни устройства.

Важно е да си напишете домашното, да се обаждате и да говорите с компаниите. Когато намерите такъв, с който се чувствате комфортно, дайте му шанс. Най-трудната ви работа може да е намирането на фирми за възстановяване на данни, които действително разполагат с някой, който да отговаря на телефоните. Задавайте въпроси и се уверете, че разполагате със следната информация:

Размер на устройството

Операционна система (т.е. Windows 98, Windows XP и др.)

Ситуация на повреда (какво се случи точно преди устройството да спре да работи)

Устройството разпознава ли се от компютъра или не

Успех при възстановяването на вашите данни и се уверете, че винаги архивирате важната си информация ежедневно.

Video about How To Fix A Mail Server That Says Server.Example.Com

You can see more content about How To Fix A Mail Server That Says Server.Example.Com on our youtube channel: Click Here

Question about How To Fix A Mail Server That Says Server.Example.Com

If you have any questions about How To Fix A Mail Server That Says Server.Example.Com, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article How To Fix A Mail Server That Says Server.Example.Com was compiled by me and my team from many sources. If you find the article How To Fix A Mail Server That Says Server.Example.Com helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles How To Fix A Mail Server That Says Server.Example.Com

Rate: 4-5 stars
Ratings: 8608
Views: 68131755

Search keywords How To Fix A Mail Server That Says Server.Example.Com

How To Fix A Mail Server That Says Server.Example.Com
way How To Fix A Mail Server That Says Server.Example.Com
tutorial How To Fix A Mail Server That Says Server.Example.Com
How To Fix A Mail Server That Says Server.Example.Com free
#Hard #Drive #Crash #Essential #Data #Recovery #Report

Source: https://ezinearticles.com/?Hard-Drive-Crash?-The-Essential-Data-Recovery-Report&id=7377

Related Posts

default-image-feature

How To Do Fix-It Grammar Along With The Writing Program How to Learn Anything in 4 Simple Steps

You are searching about How To Do Fix-It Grammar Along With The Writing Program, today we will share with you article about How To Do Fix-It Grammar…

default-image-feature

How T9 Check.And Fix Why Your Wifi Is Being Slow Online Virus Scan and Removal

You are searching about How T9 Check.And Fix Why Your Wifi Is Being Slow, today we will share with you article about How T9 Check.And Fix Why…

default-image-feature

How Old Does My.Dog Have To Be To Be Fixed Wii Error 001 Fix – How to Fix the Error 001 on the Wii?

You are searching about How Old Does My.Dog Have To Be To Be Fixed, today we will share with you article about How Old Does My.Dog Have…

default-image-feature

How Old Do Cats Ha E To.Be To Gey Fixed Having A Dog Can Be Fun When Raised Properly

You are searching about How Old Do Cats Ha E To.Be To Gey Fixed, today we will share with you article about How Old Do Cats Ha…

default-image-feature

How Much Screen Time Is Too Much For Kids Fix.Com Angling For Diversity – All About Using Corner Shelves and Bookcases to "Unsquare" Your Home

You are searching about How Much Screen Time Is Too Much For Kids Fix.Com, today we will share with you article about How Much Screen Time Is…

default-image-feature

How Much Is A 30-Year Fixed-Rate Mortgage Going For No One Listened As the Economic Crisis Unfolded – Was Group Think to Blame?

You are searching about How Much Is A 30-Year Fixed-Rate Mortgage Going For, today we will share with you article about How Much Is A 30-Year Fixed-Rate…