How To Fix A Mistake On A Paer Eithout White-Out Wool Dyeing – Equipment Needed For Advanced Methods

You are searching about How To Fix A Mistake On A Paer Eithout White-Out, today we will share with you article about How To Fix A Mistake On A Paer Eithout White-Out was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic How To Fix A Mistake On A Paer Eithout White-Out is useful to you.

Wool Dyeing – Equipment Needed For Advanced Methods

Това е втората от поредица статии по темата за боядисване на вълна, като се използват трите първични показатели, метрично измерване, течна боя и формули, базирани на проценти. В първата част описах преглед на методите, които използвам за боядисване на вълна, и мотивите зад тях. В тази част ще разгледам по-подробно оборудването, което предпочитам да използвам.

Тези методи могат да бъдат адаптирани за боядисване на всякакъв вид вълнени влакна, от руно през ровинг до прежда, тъй като те се основават на теглото на вълната, а не на размерите. Всъщност бихте могли да приспособите боядисването и на други влакна и материали, като използвате подобно оборудване и методите, които описвам. Наистина, адаптирането на цялата информация по-долу и в бъдещи статии е възможно, с вероятната нужда от корекции, за да се приспособят към продукта за боядисване, който използвате, и влакното, което боядисвате. Така че дори ако боядисвате коприна, памук или други влакна, прочетете!

ОБЩО ОБОРУДВАНЕ

Следват идеи и предложения за консумативи, които да използвам – поне оборудване, което работи добре за мен. В края на статията ще предоставя връзки и друга информация за това къде да намерите тези консумативи.

ВЪЛНА

Винаги използвам бяла вълна или възможно най-светлата естествена вълна. Това свежда закупуването на суровини до минимум и също така стандартизира важна променлива при анализиране на основните цветове. Например, когато разглеждаме два подобни цвята вълна с идеята да създадем цвета между двата, би било много по-трудно, ако се използват два различни основни цвята за двете парчета, правейки формулите за багрило за цветовете, използвани за тяхното пребоядисване , следователно, много различни. Но откриването на този „между“ цвят, когато се разглеждат два цвята вълна, създадени с едни и същи три основни цвята върху бяла или естествена вълна, е много по-лесно. Чрез стандартизиране на основния цвят и използване само на първични багрила, двете формули са свързани. Така че междинният цвят ще бъде произведен с помощта на математическа формула някъде между другите две подобни математически формули. Ако направя грешка при смесването на формула, често я улавям, когато сравнявам получения цвят с цветовете от двете математически страни на него, ако не следва логическата прогресия на цвета, каквито цветове го правят. Този систематичен подход създаде предсказуемост на боядисването, което е много удовлетворяващо и удобно. Ако искам специален ефект с различен основен цвят, винаги мога да боядисам бялата вълна на тази основа и след това да завърша специалния ефект. Смятам, че тази случайна нужда от двуетапен процес е за предпочитане пред складирането на много цветове вълна.

БАГИ

Използвам устойчиви на измиване киселинни багрила на ProChem, купувайки трите основни, които предлагат. С тези цветове е възможно да се произведе пълна гама от цветове в много стойности, от почти бяло до тъмно черно — почти всеки цвят, който някога бих искал. Въпреки че обикновените сиви и черни нюанси могат да бъдат получени с първични, открих, че тези формули не работят толкова добре за специални ефекти, като градационни багрила. Формулата ще има тенденция да се разделя на компонентите си, докато цветът се развива, давайки непредсказуем резултат. Не че това няма да е използваемо или желателно при определени обстоятелства, просто може да не е това, което преследвам. Така че предварително формулираното черно от ProChem е по-предсказуемо и следователно за предпочитане за тревожни и антични ефекти и за силно изпъстрени ефекти. Основните кафяви и кафяви също са по-трудни за производство с последователност, така че ежедневният бояджия може да иска да запаси сиво, черно и/или малко кафяво, заедно с основните.

СЪДОВЕ ЗА ГОТВЕНЕ

Извършвам два вида боядисване, всеки със собствен процес и съдове за готвене:

Пробване на цветове върху малки парчета вълна, за намиране на нови цветове
Боядисване на големи парчета вълна за собствени нужди или за продажба.

Пробвам цветовете върху 4-грамови парчета вълна (оскъдни 5″ X 5″ в 13-унция вълна), по едно парче във всяка от шест чаши, пълни наполовина с вода, в сух съд (само за да ги държа – всякакви стабилен неметален съд ще свърши работа) приготвени в микровълнова фурна. Използвам научни чаши с размер 300 ml, тъй като те са направени да понасят многократно нагряване и охлаждане, без да се счупят. Те са тънки, така че ги намирам за по-лесни за боравене и мога да побера повече в тенджера или гювеч. (Бурканите Mason ще работят добре за обикновения бояджия.) Изпробвал съм буквално хиляди парчета вълна и открих, че микровълновата е най-удобният и определено най-рентабилният подход. Опитвал съм също да поставям чаши или буркани на водна баня на котлона и във фурната, но открих, че този процес отнема повече време и е по-труден от логистична гледна точка, така че се спрях на микровълновата. Може да откриете, че предпочитате друг метод, така че просто използвайте метода, който ви подхожда, стига водата да къкри във всеки буркан. Ако все пак използвате вашата микровълнова фурна, моля, бъдете внимателни, когато загрявате водата в малките тенджери. Ако заври добре, понякога неочаквано ще „избухне“ или „пукне“, което може да ви изгори. Носете защитни ръкавици върху ръцете и китките си, когато водата е почти кипяща. Във всичките ми стотици партиди това се е случило два пъти и аз получих гадно изгаряне един от тези пъти.

За големи парчета вълна използвам стандартните саксии от неръждаема стомана, които използват много бояджии. Ако използвате електрическа печка, може да се наложи да поставите нещо допълнително между горелката и вълната, освен ако не използвате добър, тежък съд. Тънка метална тенджера, поставена директно върху горелката, ще накара всяка вълна, поставена на дъното на тенджерата, да грабне цвета, причинявайки тъмни петна. Така че имате две възможности. Можете да поставите дистанционер между тенджерата и горелката или да поставите уред за зеленчуци на пара на дъното на тенджерата, за да предотвратите това. Аз самият предпочитам уреда за зеленчуци на пара, защото тогава мога да предпазя вълната, докато оставям тенджерата директно върху горелката, така че водата да се затопли по-бързо. (Винаги бързам.)

ИЗМЕРВАЩИ ПРИБОРИ

Използвам цифрова везна от 3000 грама, която претегля с точност до грам, с контейнер за вълна. Той е компактен, лесен за използване, не е твърде скъп и върши работата.

За малки парчета използвам спринцовки от 1 ml, 3 ml, 5 ml и 10 ml. За по-големи парчета преминавам към спринцовки от 20 ml или пластмасови чаши от 250 ml. За измерване на дори по-големи количества използвам пластмасовите кани, класифицирани до 1000 ml от ProChem, и тествах и открих, че градациите на тези по-големи контейнери се проследяват доста точно с градациите в ml на по-малките спринцовки и чаши, така че когато измервате различни количества от багрилото, чувствам се уверен, че ако измеря част от формула в кана и част в много малка спринцовка, че съотношенията на формулите пак ще бъдат точни. Опитвал съм други размери в спринцовки и кани, но открих, че са по-малко надеждни по отношение на точността на техните маркировки, въпреки че това може просто да е проблем с конкретните продукти, които съм срещал. За обикновения бояджия всичко това може да не е важно, но ако обичате прецизното боядисване, това със сигурност има значение, както ще потвърди купчината ми отхвърлени цветове. И имайте предвид, че маркировките се изтриват след многократна употреба на много спринцовки, така че се опитайте да избягвате да докосвате числата и градационните линии, докато работите.

ПОМОЩНИ КОНСУМАТИВИ

Използвам Synthrapol или оригинална течност Dawn (много подобна, химически) за намаляване на повърхностното напрежение по време на боядисване.

Използвам или лимонена киселина, или оцет, за да намаля рН на багрилната баня и ако имате достъп до “кисела сол” на разумни цени (понякога може да се намери в магазините за консерви), това също работи, защото това е чиста лимонена киселина. Както повечето бояджии ще ви кажат, оцетът е много по-скъп за употреба в дългосрочен план, така че ако планирате да боядисвате в количество, използвайте лимонена киселина, която също е по-удобна и приятна за използване.

За разбъркване използвам пръчици от неръждаема стомана – те работят чудесно, когато пробват цветове в малки саксии, а също така работят добре и в големи саксии, за парчета до ½ ярда. Купих няколко чифта и ги държа в чаша, пълна с вода, докато боядисвам. Това ги поддържа изплакнати, когато разбърквам няколко тенджери наведнъж с драматично различни цветове на багрилото в тях, особено ако разбърквам черно в една тенджера и бледожълто в следващата. Удивително е как малко малко черно багрило, полепнало върху клечката, може да промени цвета на бледожълтото. (Не ме питайте откъде знам.) Харесвам ги и защото не поемат боята и са компактни и лесни за съхранение. Но не е чудесно за събиране на ориз.

Използвам глауберова сол, за да запазя цветовете равномерно върху вълната, така я продавам – само леко на петна. Молекулите на солта се конкурират с молекулите на багрилото, за да се свържат с молекулите на вълната, като ефективно забавят свързването на багрилото с вълната и по този начин предотвратяват “захващането” на багрилото в петна. За повечето цветове това не е проблем при редовно разбъркване и за повечето от цветовете в колекцията ми не го използвам. Но за светлокафяви, кафяви, сиви и някои много мътни сини, зелени и лилави е от съществено значение за равномерен цвят, особено в по-светлите стойности, до средните нива. Не го използвам на по-тъмни нива, защото установявам, че драстично забавя абсорбцията на жълтото багрило, когато има много багрило в съда, често удвоявайки времето за обработка. Ако предпочитате неравномерен цвят и/или нямате нищо против малко случайност в съда за боядисване понякога, пропуснете солта. Ако искате да я използвате, намирам, че обикновената готварска сол също работи добре.

По-долу са някои източници за намиране на доставки. Разпространявам тези статии на няколко сайта за статии, някои от които имат строги ограничения за броя на URL адресите, които човек може да използва в статия, така че ще дам имената и вярвам, че можете да ги намерите лесно онлайн.

Дор Мил – Вълна (използвал съм и други източници, като Woolrich)

ProChemical & Dye – Бои, пластмасови чаши, кани, лимонена киселина, глауберова сол, синтрапол

SKS science.com – Стъклени чаши (също налични в други сайтове за научни или лабораторни доставки)

Old Will Knott Scales, онлайн – Везна (потърсете „My Weigh 3001P“)

готвене.com – Пръчици от неръждаема стомана, уред за задушаване на зеленчуци (Намира се и при други търговци на дребно за кухня)

Спринцовки Местната ви аптека често ще ви предостави няколко спринцовки с плъзгащ се накрайник (без игла) от 1 ml безплатно, ако се усмихвате мило и не питате твърде често. (Те може също да имат налични спринцовки от 3 ml.) Те ги предоставят като любезност към всеки. Искам по 3-4 наведнъж. Можете също така да намерите спринцовки от 10 ml в аптеката за няколко долара. Тези размери са в основата на тестването на цветовете на малки парчета вълна и аз също често ги използвам за по-големи парчета – дори когато боядисвам 1/2 ярда, стойност от 5% (бледа) все още изисква само 10 ml боя. eBay и eCrater също са добри онлайн източници за спринцовки от всякакъв размер. Потърсете ветеринарни спринцовки за по-големи размери (често срещани са 60 ml), въпреки че открих, че каните от 250 ml от ProChem са по-точни и също толкова лесни за използване. Търсих онлайн компании за медицински доставки за спринцовки без особен успех, що се отнася до цените, но ако попаднете на добър източник, моля, уведомете ме!

В случай, че искате да имате кратък и изчерпателен списък на оборудването, от което се нуждаете, за да изпробвате този метод, ето го. Голяма част от това ще имате у дома или ще знаете къде да получите без моята помощ.

Вълна
Слънчево жълто багрило 119
WF магента боя 338
Брилянтно синьо багрило 490
Черна боя 672
Кафява боя (по избор, налична и в ProChem)
Лимонена киселина или дестилиран оцет
Глауберова сол или готварска сол (по желание)
Синтрапол или течност за съдове Dawn
Пластмасови кани — 5 – 6 от 250 ml, 2 – 3 от 1000 ml
(Всичко по-горе може да се намери в ProChem.)

Спринцовки от 1 ml, 3 ml, 10 ml
Цифрова везна
Бъркалки
Универсална лъжица за загребване на бои при претегляне (всяка стара чаена лъжица или мерителна лъжица ще свърши работа)
Кани за мляко с винтова капачка (или по-малки кани, ако предпочитате) за задържане на багрило

Освен това, ако ще изпробвате цветове, ще ви трябва:

6 – 12 чаши или буркани Mason
Гювеч или друг плосък съд
Микровълнова (за предпочитане предназначена за боядисване)
6-8 допълнителни малки чаши или чаши за смесване на формули ще бъдат удобни

Или за боядисване на по-големи парчета:

3-4 големи тенджери от неръждаема стомана или емайл, с размер около 20 литра
Уреди за пара за зеленчуци (по избор)

Надявам се тази информация да ви помогне да започнете. В четвъртата част ще опиша как изпробвам цветовете. Това е забавен проект, който гарантирам, че ще ви погълне, ако не внимавате! Ще трябва да отделите няколко дни за това, в зависимост от това колко задълбочени искате да бъдете. Не мога да нося отговорност, ако се превърне в седмици. Дотогава вашето семейство ще се надява на готвене на супа в тенджери, вместо на вълна – по-добре се запасете със замразени вечери!

Video about How To Fix A Mistake On A Paer Eithout White-Out

You can see more content about How To Fix A Mistake On A Paer Eithout White-Out on our youtube channel: Click Here

Question about How To Fix A Mistake On A Paer Eithout White-Out

If you have any questions about How To Fix A Mistake On A Paer Eithout White-Out, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article How To Fix A Mistake On A Paer Eithout White-Out was compiled by me and my team from many sources. If you find the article How To Fix A Mistake On A Paer Eithout White-Out helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles How To Fix A Mistake On A Paer Eithout White-Out

Rate: 4-5 stars
Ratings: 9568
Views: 43529618

Search keywords How To Fix A Mistake On A Paer Eithout White-Out

How To Fix A Mistake On A Paer Eithout White-Out
way How To Fix A Mistake On A Paer Eithout White-Out
tutorial How To Fix A Mistake On A Paer Eithout White-Out
How To Fix A Mistake On A Paer Eithout White-Out free
#Wool #Dyeing #Equipment #Needed #Advanced #Methods

Source: https://ezinearticles.com/?Wool-Dyeing—Equipment-Needed-For-Advanced-Methods&id=4178399

Related Posts

default-image-feature

How To Fix A Bad Relationship With Your Mother-In-Law Family Violence and Abuse – Helping Victims and Survivors

You are searching about How To Fix A Bad Relationship With Your Mother-In-Law, today we will share with you article about How To Fix A Bad Relationship…

default-image-feature

How To Do Fix-It Grammar Along With The Writing Program Online Assignment and Essay Help in Sydney

You are searching about How To Do Fix-It Grammar Along With The Writing Program, today we will share with you article about How To Do Fix-It Grammar…

default-image-feature

How Old Does My.Dog Have To Be To Be Fixed The Narcissist Method: How Narcissists Control You in 3 Steps

You are searching about How Old Does My.Dog Have To Be To Be Fixed, today we will share with you article about How Old Does My.Dog Have…

default-image-feature

How Old Do Cats Ha E To.Be To Gey Fixed Training For Your First Bodybuilding Competition at Any Age

You are searching about How Old Do Cats Ha E To.Be To Gey Fixed, today we will share with you article about How Old Do Cats Ha…

default-image-feature

How Much Screen Time Is Too Much For Kids Fix.Com Zygor Guide – Why Downloading Via Torrents May Lead to More Than You Bargained For

You are searching about How Much Screen Time Is Too Much For Kids Fix.Com, today we will share with you article about How Much Screen Time Is…

default-image-feature

How Much Is A 30-Year Fixed-Rate Mortgage Going For 4 Essential Mortgage Considerations

You are searching about How Much Is A 30-Year Fixed-Rate Mortgage Going For, today we will share with you article about How Much Is A 30-Year Fixed-Rate…